Keleti állam venni nyugati politikus

korrupció
2022 december 16., 05:16

Az Európai Uniót megrázta a hír, hogy a katari állam korrumpálhatott több magas rangú EU-s tisztviselőt, köztük Eva Kailit, az Európai Parlament egyik alelnökét is. A történet meglehetősen hétköznapi lehetett volna a múlt évtizedben, de azóta elég nagyot fordult a világ. Az nem meglepő, hogy az uniós hivatalokban mindenre egy kicsit késve jönnek rá.

Voltak ennél nagyobb fogások

Az előző évtized volt az az időszak, amikor a nyugati világ a kiengedte a kezéből az irányítást és a gazdasági érdekek alá rendelt minden egyéb megfontolást, a nemzetbiztonságtól a klímaváltozásig. Tette mindezt abban a hitben, hogy a gazdaságilag kölcsönösen előnyös üzletek feloldják az egyéb érdekkülönbségeket. Néhány hosszabb távon gondolkodó, vagy a profiton túl tekintő ország ki is használta ezt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.